St. Johann, Østerrike 2013

St. Johann, Østerrike 20.-23. september 2013

 SUK makerer 80-års jubileet med en tur til St. Johann i Tirol.

Fredag 20. september leier vi buss som tar oss til Gardermoen. Vi flyr til München, og busser videre til St. Johann, og Hotel Post. Vi ankommer hotellet sent på kvelden og får servert varm kveldsmat før de fleste går hvert til sitt.

"Almatrieb" i Kössen

Etter frokost lørdag morgen er det på med uniformer, og vi ble kjørt til nabodorfen Kössen. Her var det defilering med kuer, traktorer og korps. Og masse tilskuere. Etter marsjeringen blir det konsert på torget. Flere steder rundt i den lille byen er det små konserter, og det kryr av uteservering.

Byfest i St. Johann
Denne lørdagen er det også byfest i St. Johann. Når vi kommer tilbake fra Kössen er det fullt av folk i den lilla gata hvor hotellet ligger. Her er verdens lengste Knödelbord og kjempestemning.
I byen var det flere butikker som solgte tyrolerantrekk, og SUK la igjen mye penger her denne dagen, blandt annet for å være godt kledd til vår egen oktoberfest seinere denne høsten.
Kl. 18.00 var det avreise til Oberndorf og "Tirolerabend". Her var det en fantastisk dansegruppe som skulle underholde. Vi serveres først middag, så skulle vi spille litt før og under pausen i forestillingen. Scenen vi skulle spille på var den samme kroken som vi satt og spiste i. Det var umulig å flytte unna bord og stoler, så her var det vare å prøve å finne seg en plass i nærheten av sin gruppe. Men konsert ble det, riktignok bare marsjer. Det låt også bra fikk vi høre.

“Frühshoppen”
Søndag var det “Frühshoppen” på torget i St. Johann med orkesteret "Avsenik und seine Oberkrainer". Nok en gang var det fullt av folk ute. Da "Avsenik und seine Oberkrainer" hadde underholdt i 2 timer var det SUK sin tur til å holde en liten konsert. Så varmt var det på konsertplassen at jakkene måtte av. Vi fikk dessverre ikke spilt de siste stykkene da en overivrig bartender i nærheten ikke helt likte vår opptreden.

Jubileumsmiddag
Søndag ettermiddag var til fri disposisjon, og de fleste brukte tiden til litt handling og litt forfriskninger rett utenfor hotellet.
På kvelden skulle vi ha jubileumsmiddag. Ingen visste hvor vi skulle, bortsett fra reiseleder Tommy da. Det eneste vi visste var at vi ble hentet med buss. Men nei, det var ingen buss. Det var 3 minibusser, og mistanken om at vi skulle opp i fjellet kom. Helt riktig! Der oppe i en alm ventet det velkomstdrink og tre retters middag. Og den største overraskelsen var at gutta fra "Fuchs Baum" kom og underholdt oss. Her ble det både sang, dans og god stemning.
Festen fortsatte i baren på hotellet resten av kvelden.

Oktoberfest i München

Mandag formiddag var det tid for å pakke kofferten. Siden flyet ikke gikk før seint på kvelden hadde vi planlagt en tur på oktoberfest i München. Dette var et kjempestort område med både sirkus, boder og øltelt. Vi hadde plass i teltet til bryggeriet Löwenbrau, For 30 euro fikk vi kylling og 2 seidler med øl.
Litt av noen muskler på damene som serverte.
Etter 3 timer tok bussen oss til flyplassen, og etter noen timer var det mange slitne musikanter som gikk ombord i bussen som skulle kjøre oss hjem fra Gardermoen.Alle var enige om at vi hadde hatt en veldig koselig tur. En stor takk til Tommy som arrangerte turen.
Søk
Driftes av Styreportalen AS