Korpsets historie 2008-2023

Denne perioden tar for seg noe av korpsets historie mellom 75- og 90-årsjubiléet

1. mai

1. mai starter vi med flaggheising på Heimen i Slemmestad kl. 8.00. Deretter drar vi til Bråset. Der marsjerer vi rundt utenfor og spiller for beboerne.
Så er det 1. maitoget til slutt. Da bruker drilltroppen til Slemmestad Skolekorps å være med oss og marsjere. Før marsjerete vi fra Slemmestad sentrum, opp Odalsveien, via barnskolen og rett inn i Sekkefabrikken hvor det er taler og underholdning.
Dagens rute er Slemmestad sentrum - rundt Odden - Boligveien - Heimen - Boligveien - Sekkefabrikken

Seminarer

Vindåsen
Fra 1999- 2010

Saltögården 2012  
Helgen 7. - 9. september dro vi til Sverige. Vi leide et koselig sted som heter "Saltögården" på Saltö like sør for Strømstad. Målet med seminaret var å øve til Korpsgalla, en underholdningskonnkurranse i Asker kulturhus i slutten av oktober. Vi startet helgen med sosialt samvær og pizza på fredagskvelden.
Lørdag var det øving i grupper. Erlend Tunestveit var instruktør for messingen. Geir Arne, korpsets egen dirigent, instruerte treblåsen.
Da vi var ferdige med spillingen på lørdag tok barytongruppa som vanlig et bad i sjøen.
Også på lørdagskvelden ble det sosialt samvær, denne gangen med koldtbord fra Grebbestad.
Søndag var det samspill, og det viste seg at gruppeøvelsene dagen før hadde vært effektive:-)

Källviken fra 2014

19. - 21. september var det igjen tid for seminar, denne gangen på Källviken like ved Strømstad. Her var det overnattingsmuligheter i alle varianter og prisklasser.
Fredagen startet med en samling på tunet før vi gikk opp i restauranten for å spise en deilig hamburger med pommes frites. Etter maten var det sosialt samvær i hotellets stue.Lørdagen startet med morgenbad for noen, men for de fleste var nok frokosten det første på programmet. Denne dagen hadde vi 2 instruktører, i tilligg til dirigenten, som tok ut forkjellige grupper av korpset i løpet av dagen.Den musikalske dagen ble avsluttet med en liten tyrolerøvelse. Og nok en gang ble det samling på tunet for mer sosialt samvær. Også nå ble det en tur ned til vannet for bading og synkronsvømming.
På kvelden var det middag på restauranten. Her ble det god stemning med sang av blandt annet "Sangen" og "Slemmestadsangen". Festen fortsatte i stua på hotellet. Søndagen startet igjen med morgenbad for noen før frokost. Så var det samspill for alle hele dagen.

Turer


Oktoberfester

I oktober 2012 bestemte korpset seg for selv å lage til en Norsk-Østerrisk oktoberfest. Med innleide orkestere fra Østerrike, korpsets eget tyrolerorkester, pølse- og ølsalg ble det en stor suksess.
Loddsalg er også populært når premien er en tur til Hochfilzen i Østerrike for å være med på skiskyting, og reiseleder attpåtil er en av korpsets egne medlemmer.

Konserter

15. november 2015 - Kjenningsmelodier  
I utgangspunktet var temaet for denne konserten "Nitimen" da denne fylte 50 år i 2015.
Nitimen betår jo av mye kjente sanger og melodier, og derfor ble konserten hetende "Kjenningsmelodier".
Publikum fikk denne gangen høre stykker fra TV, radio og film. 1. avdeling:
Vi startet første avdeling med kjenningsmelodien til Melodi Grand Prix Te Deum. Så var det de yngste tilhørerene som fikk høre Hedwig's Theme fra Harry Potter. Deretter kom Winter games fra OL i Calgary 1988. Fra filmene om James Bond kom The James Bond Theme. Og med Dynasty Theme fikk vi frisket opp TV-serien Dynastiet som gikk på TV på 80-tallet. Fra radio fikk vi høre Vårsøg som er kjenningsmelodien til Nattønsket, og Bojarenes inntogsmarsj som kommer fra Ønskekonserten.
Etter pause åpnet vi med kjenningsmelodiene til  Flintstones, Meet the Flintstones og Olsenbanden.
Deretter kom 50-årsjubilanten Nitimen med Memories of you. Så fikk vi høre fløytegruppa spille melodien Gabriels obo fra filmen The Mission. Nest siste melodi var Norwegian Dance No. 2  fra Norge rundt, før vi avsluttet med reiseradioens Kid from Red Bank.
Konserten ble perfekt bundet sammen av vår konfransier Finn Eriksen.


15. november 2014 - Prøysen med någgå attåt!  
Denne konserten fikk etterhvert tittelen "Prøysen - med någgå attått!" på grunn av et av de største jubileumene dette året. Det var 100 år siden Alf Prøysen ble født. Vi ville gjerne kombinere dette temaet med noe annet også. Derfor begynte vi å undersøke hvilke andre jubileer som fantes dette året.
Og det var mange. Derfor handler konsertens første del «med någgå attåt» om alle mulige små og store jubileer - som du kanskje ikke helt var klar over.
Åpningsnummeret Also sprach zarathustra ble skrevet av Richard Strauss som ble født i 1864, altså for 150 år siden.
Ian Flemming døde i 1964, for 50 år siden. Han skrev bøkene om (The)James Bond (Theme).
Sommernatt ved fjorden ble sunget av Kristin Gjelsnes, og handler om Oda Krogh og Hans Henrik Jæger, som ble født i 1854, for 160 år siden.
Nok et 50 års jubileum: Det var 50 år siden The Beatles hadde sin første toppliste plassering i USA, nemlig i 1964, og Can’t buy me love hadde vi spilt tidligere.
Alle korps har ofte en norsk marsj på programmet, og denne gang passet det fint siden det var 150 år siden Johan Halvorsen ble født, komponisten til Bojarenes inntogsmarsj.
I 1939, for 75 år siden, ble Harlem Nocturne skrevet. Den ble brukt i detektivserien Mike Hammer. Fint fremført med korpsets saxofonist Bjørn Løken.
Den yngste jubilanten denne gangen var 20-åringen Lillehammer OL 1994, der OL Floka ble veldig populær med dans.
Mange kjenner kanskje til Mats Bergs skolesangbok, den ble første gang utgitt for 100 år siden med Eg heiter Anne Knutsdotter som en av sangene.
Til slutt i første avdeling avsluttet vi med Fra norske musikkspill, et poutpori som blant annet inneholder «Blåklokkevikua» av Alf Prøysen, som var født for 100 år siden. Og dermed hadde vi et av de største jubileene igjen på denne konserten - nemlig «Prøysen» som fikk hele andre avdeling.Prøysenavdelingen startet med korpsets egne Snekkersvekarer.
Så fikk vi høre Så seiler vi på Mjøsa med Steen-Vidar Larsen, som også var konsertens konferansier.
Så var det tid for Kristin å engasjere publikum med mer allsang med sangene "Solskinn og sang", "Å, huttetuttetei" og "Lillebrors vise".
Kristin sang også "Trassvisa hennes Tora", "Tango for to" og "Å, den som var en løvetann" akkompagnert av Steen-Vidar.
Konserten nærmet seg nå slutten og Steen-Vidar sang "Alf" (også kjent som "Det gikk en kjempe igjennom landet").
Etter loddtrekning og blomsteroverrekkelser av sluttet vi med "Du skal få en dag i mårå", først spilt av SUK, deretter avsluttet som allsang.

Dugnad for Oslofjordens Friluftsråd

Sed pede ullamcorper amet ullamcorper primis, nam pretium suspendisse neque, a phasellus sit pulvinar vel integer.
Søk
Driftes av Styreportalen AS